e Penyata Gaji Online

e Penyata Slip Gaji Online – Semua kakitangan kerajaan / penjawat awam yang benar-benar perlu cetak sendiri gaji (slip salaries) secara atas talian melalui laman web Akauntan Negara sejak Oktober tahun lepas 2010. Bagi mereka yang masih mencari atau mencari alamat web yang betul untuk Penyata gaji & Laporan, baik, di sini, ianya. Saya telah meletakkan dua pautan di bawah untuk anda mudah!

e Penyata Gaji (e-Gaji) adalah satu sistem yang membolehkan kakitangan awam membuat semakan gaji secara online. Perkhidmatan Penyata Gaji ini disediakan secara percuma oleh Jabatan Akuantan Negara Malaysia (ANM) di portal anm.gov.my.

e penyata

Dengan e Penyata Gaji, slip gaji bulanan kakitangan kerajaan akan dapat diakses secara atas talian, biasanya sehari sebelum tarikh pembayaran gaji kakitangan awam. Cepat lagi mudah.

e Penyata Slip Gaji Online

Semakan Penyata Gaji/ Slip Gaji Secara Online

  1. Sila layari Portal Rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM), di pautan berikut: http://www.anm.gov.my/
  2. Klik pada pautan “Sistem e-Penyata Gaji Dan Laporan” (logo paling kiri), dan anda akan dibawa ke halaman daftar masuk. e Penyata Gaji Online
  3. Mendaftar untuk pengguna baru – Untuk pengguna baru, anda hendaklah mendaftar dulu melalui pautan “Pertama Kali Mendaftar”.
  4. Menyemak slip gaji – Setelah selesai mendaftar anda bolehlah log in dengan mengisi maklumat-maklumat yang diminta seperti No. Kad Pengenalan / No. Pasport, No. Gaji, Kata Laluan dan Soalan Keselamatan.

Selain membuat semakan gaji online, kakitangan awam juga boleh menyemak laporan pendapatan tahunan. Penyata-penyata gaji dan laporan-laporan ini akan kekal tersimpan di laman ini, dan boleh diakses serta dicetak atau download pada bila-bila masa, untuk sebarang urusan.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan anda boleh hubungi JANM melalui email di alamat maklumbalas@anm.gov.my ataupun dengan menelefon 03-88821000.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih