Gambar Gempa Aceh Yang Dirakamkan

Gambar Gempa Aceh Yang Dirakamkan. Pasukan SAR bersama diteruskan untuk mencari mangsa-mangsa gempa bumi di Aceh. Pidie Jaya menggegarkan oleh gempa bumi 6.5 skala Richter Subuh Rabu. Sebagai hasilnya, Pidie Jaya dan kawasan sekitar mengambil bahagian di sekolah. Carian ditumpu kepada runtuhan bangunan.

Ketua penerangan dan perhubungan awam bantuan bencana agensi peringkat nasional Sutopo Purwo buku setiap tahun berkata, hampir 100 orang telah ditemui mati didalam Pidie, Pidie dan Bireuen mereka, sehingga BST 20.30, Rabu (7/12/2016).

gambar gempa acehgambar gempa aceh

gambar gempa aceh

gambar gempa aceh

Gambar Gempa Aceh Yang Dirakamkan.

“Manakala Data berjaya dikumpulkan oleh BPBD dan telah pun mengesahkan terdapat seramai 94 orang yang terbunuh, 1 hilang orang, 128 orang yang cedera, 489 orang yang sedikit cedera dan beratus-ratus bangunan telah rosak. Pembalakan masih dilakukan, “menulis dalam mesejnya mengenai Sutopo gempa bumi di Aceh, Jakarta, Rabu.

Beliau menyatakan, 91 orang terbunuh di Pidie, Bireuen mereka, 2 orang dalam 1 orang yang ditemui di Pidie.

Menurut beliau lagi, pasukan SAR bersama terdiri daripada, antara lain, ahli-ahli BPBD, TNI, Polri, Midshipman bersiap sedia kepada bencana (Tagana), dan krisis kesihatan di Aceh.

Pada masa ini, terus dia, Timbalan Ketua pengendalian kecemasan bersama BNPB BNPB, pegawai-pegawai BNPB, pegawai-pegawai dari Kementerian Perumahan, Kementerian dari PU sosial, Kementerian Kesihatan dan Basarnas telah di tapak bencana untuk membantu BPBD pengendalian kecemasan Gambar Gempa Aceh. lapor news.liputan6.com

 

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih