INILAH 6 MANFAAT LUAR BIASA AIR CUCIAN BERAS UNTUK KESIHATAN YANG RAMAI TAK TAHU !!

INILAH 6 MANFAAT LUAR BIASA AIR CUCIAN BERAS UNTUK KESIHATAN YANG RAMAI TAK TAHU !!

Adakah anda sering buang air beras? Nah, perkara seperti ini tidak baik untuk anda melakukan apa yang. Kerana air basuh beras mengandungi pelbagai manfaat untuk kecantikan saya. nope pasti? Pertimbangkan hanya di bawah.

manfaat-air-cucian-beras-sebagai-air-cuci-muka

Seperti yang diambil bebas.com, ini 6 manfaat yang luar biasa air beras untuk kecantikan.

1. Toner Kulit
Air beras kering sebenarnya boleh digunakan sebagai toner kulit. Caranya, kapas direndam di dalam air beras, kemudian dabbed pada kulit anda. Langkah itu boleh menghapuskan pelbagai kekotoran dan sebum yang berlebihan yang ada di kulit anda. Bekerja secara teratur supaya kulit anda begitu lembut dan segar.

2. Topeng Wajah
Mengambil serbet kertas (topeng kertas) kemudian dipotong di beberapa bahagian seperti topeng muka seperti biasa. Kemudian tuangkan air dalam mangkuk dan rendam topeng kertas beras di dalamnya semua tentang 10 minit. Kemudian, angkat dan memerah kemudian dilekatkan pada muka jalan perlahan-lahan dan biarkan berdiri 15 minit.

3. Pembersih muka
Air beras kering anda boleh menggunakan sebagai pembersih muka. Apabila dilakukan dengan cara yang teratur, kulit muka anda akan menjadi lebih cerah. Yang luar biasa semula jadi, langkah-langkah ini juga boleh membuat anda terlepas daripada penggunaan produk kecantikan yang berisiko tinggi. Anda boleh meletakkan nasi air basuh dalam botol dan menggunakannya setiap kali anda membersihkan muka.

4. Kurangkan liang
Mungkin sehingga kini anda menghilangkan liang dengan produk kecantikan. Malah, terdapat yang lebih semula jadi dan sudah tentu tidak mempunyai risiko. Iaitu air beras, air beras boleh mengurangkan liang-liang di muka anda.

Langkah-langkah: mencelup kapas ke dalam air sisa basuh beras. Kemudian digunakan untuk menghadapi manakala perlahan-lahan diurut dengan cara yang dikehendaki.

5. Merawat Jerawat
Jerawat muka anda? Berehat, anda tidak perlu bimbang. Terdapat langkah-langkah yang boleh dengan mudah dan secara semula jadi anda lakukan untuk menangani isu ini, iaitu melalui penggunaan air beras. Air ini boleh merawat jerawat di wajah anda dengan cara yang semulajadi dan lebih cepat.

6. Mask
Minat terbaharu, boleh digunakan sebagai topeng rambut. Tuangkan air beras pada kulit kepala dan biarkan berdiri kira-kira 20 minit. Maka ringan dibasuh dengan syampu plus perapi.
Rasa rambut berkilat cantik selepas menggunakannya.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih