MENGEJUTKAN !! Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘BERBAHAYA’ ?!

 MENGEJUTKAN !! Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘BERBAHAYA’ ?! Sekarang aiskrimsumi viral di media sosial terutamanya Facebook. Baca sampai habis ye, selepas itu kongsikanlah dengan kawan-kawan untuk kebaikan bersama.

Semenjak dua menjak ini, saya tengok ramai yang post di wall Facebook masing-masing buat (aiskrim Malaysia). Memang dah viral aiskrimini. Satu Malaysia tergila-gilakan rasa aiskrim yang sedap dan unik ini. Tetapi bukan resepi aiskrim itu yang saya nak bebelkan di sini. Saya nak kongsikan keburukan aiskrimsumi itu.

 MENGEJUTKAN !! Tahukah Anda, Aiskrim Sumi 'BERBAHAYA' ?!

 MENGEJUTKAN !! Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘BERBAHAYA’ ?!

Anda tahu tak berapa banyak keburukannya?

  • Santan di kedai semua habis termasuk santan serbuk dan buah kelapa tua (untuk resepi yang guna santan)
  • Plastik aiskrim di pasar raya habis licin dibeli termasuklah saya
  • Susu pekat pun habis dibeli termasuklah saya
  • Lembu nak keluar susu pun menangis sebab tak sempat nak rehat
  • Sumi habis, budak-budak nak makan sumi pun yellek di kedai
  • Aiskrim sudah dibuat, tak sempat nak mengeras dah kena bedal dengan anak-anak sebab terlalu sedap
  • Diet saya pun kelaut gara-gara aiskrim sumi
  • Kilang-kilang aiskrim terpaksa tutup kedai sebab orang dah tak beli produk mereka lagi kerana tidak dapat menandingi kesedapan aiskrimsumi ini.

 

Jadi betullah kan? Memang banyak keburukan aiskrimsumi ini. HAHAHAHAHA! Kita gurau-gurau ye, senyum sama-sama.

Mohon ampun dan maaf andai ada tersilap kata terkasar bahasa, kita insan biasa. – Dari Wina | PIXEL MEDIA

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih