Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

1. Kekurangan kerap meminum air

Amat berguna untuk buah pinggang yang menapis darah dan membuang toksin dan bekas sisa metabolik. Dan jika anda sering tidak minum air yang cukup, jadi badan akan mengumpul toksin dan bahan buangan boleh menyebabkan kerosakan kronik kepada buah pinggang anda.

Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

2. Pengambilan terlalu banyak garam

Badan kita sebenarnya perlu natrium daripada garam kacau berfungsi dengan betul. Tetapi sesetengah orang tetapi pada masa ini mengambil terlalu banyak garam, yang boleh meningkatkan tekanan darah, yang akan membebankan buah pinggang. Perlu tahu bahawa tekanan darah buah pinggang adalah lebih tinggi daripada tekanan darah di dalam badan secara keseluruhan. Pengambilan garam yang sihat, dengan cara yang baik praktikal yang tidak lebih dari 5 gram sehari.

3. Rutin mengambil gula berlebihan

Kajian menunjukkan cara saintifik bahawa mereka yang mengambil dua atau lebih minuman manis setiap hari, lebih cenderung hanya untuk mendapatkan protein dalam air kencing mereka. Protein di dalam air kencing adalah tanda awal bahawa orang itu adalah apabila buah pinggang tidak dapat melaksanakan fungsinya seperti yang sepatutnya. Baca juga: Makan banyak gula dan kemungkinan kematian akibat penyakit jantung

Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

4. Kerap menahan kencing

Mungkin banyak masa di sebalik kelewatan kerana kerja atau kerana perkara-perkara lain seperti jalan raya. Memegang air kencing akan meningkatkan tekanan pada buah pinggang dan ditimbang. Apabila perkara seperti ini sering dilakukan, jadi perkara seperti ini tidak mustahil akan membawa kepada kegagalan buah pinggang, menyebabkan batu karang dan inkontinen. Jadi apa yang baik diberitahu oleh berat badan, sebaik-baiknya segera dipatuhi.

5. Terlalu sering kurang tidur malam

Mungkin bahawa kita sudah tahu, yang begitu penting untuk mendapatkan rehat malam yang baik. Kurang tidur adalah penting berkenaan dengan kewujudan pelbagai penyakit, dan salah seorang daripada mereka adalah penyakit buah pinggang. Pada waktu malam badan akan membaiki tisu badan yang rosak termasuk tisu pada buah pinggang anda; sehingga sepanjang malam itu akan memberi masa kepada badan untuk menjalankan tugasnya.

6. Suka minum kopi berlebih-lebihan

Sama seperti garam, kafein boleh meningkatkan tekanan darah; Tambahan lagi akan memberikan tekanan kepada buah pinggang. Lama kelamaan, pengambilan kopi terlalu berlebihan boleh menyebabkan kerosakan kepada buah pinggang. Dalam saiz yang betul, kopi boleh berguna untuk kesihatan.

Inilah 10 Keburukkan Yang Menyebabkan Kerosakan Buah Pinggang Anda

7. Kekurangan Vitamin dan Mineral

Spot-bersih makanan, diet sayur-sayuran segar dan buah-buahan, yang membawa kepada kesihatan keseluruhan dan juga untuk manfaat buah pinggang yang baik. Banyak kekurangan vitamin dan mineral yang boleh meningkatkan risiko batu karang atau buah pinggang tidak berfungsi sama ada. Sebagai contoh, B6 Vitamin dan magnesium, dua nutrien yang penting untuk mengurangkan risiko batu karang.

8. Penggunaan yang kerap protein haiwan dengan berlebihan

Pengambilan protein (terutamanya daging merah), meningkatkan beban metabolik pada buah pinggang. Jadi, jika lebih pengambilan protein, jadi buah pinggang perlu bekerja lebih keras; dan jika sering dilakukan dari semasa ke semasa boleh menyebabkan kerosakan kepada buah pinggang. Dapatkan protein berkualiti dan juga dari pelbagai makanan, dan mengambil jumlah dan seimbang yang mencukupi; kerana protein utama untuk badan.

9. Penggunaan racun serangga oleh sakit yang berlebihan

Jangan biarkan ubat tahan sakit ubat sedikit (contohnya aspirin), walaupun ini adalah hanya rasa kecil atau sakit atau ada rasa sakit juga. Memakai terlalu berlebihan atau tanpa pengawasan pakar-pakar kesihatan, ubat tahan sakit dadah boleh menyebabkan kerosakan kronik kepada hati dan buah pinggang. Itu, kesannya boleh menjadi sangat buruk, kerana kedua-dua adalah beberapa organ yang utama yang boleh menjadi rosak.

10. Penggunaan yang berlebihan Alk * hol

Jika hanya sekali-sekala, boleh didenda untuk kesihatan. Tetapi apabila berterusan yang terlalu berlebihan, terutama minuman yang dibuat tidak menggunakan bahan-bahan yang betul. ; begitu terang, perkara seperti ini akan meletakkan banyak tekanan pada buah pinggang dan hati.

Dalam usaha untuk memastikan badan kerja organ sihat dan keseluruhan oleh Max, yang membawa kepada penggunaan lebih banyak makanan yang bersih dan segar, baik berehat, tidak mengumpul toksin, serta sukan. 10 Jika anda boleh mengelakkan rutin buruk seperti yang dinyatakan di atas, ia boleh menjadi kerja buah pinggang anda tanpa tekanan dan akan berterima kasih kepada anda.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih