Orang Darah O Wajib Baca !! Inilah Titik Terlemah Orang Berdarah O

Orang Darah O Wajib Baca !! Inilah Titik Terlemah Orang Berdarah O !! (((SEBARKAN))) Orang-orang dengan golongan darah O adalah orangyang istimewa, kerana mereka boleh mendonorkan darahnya kepada semua golongan darah lain, namun orandengan golongan darah O cuma boleh menerima darah dari sesama golongannya.

Orangbergolongan darah O, senantiasa kelihatan menonjol diantara yang lain. Mereka mempunyai jiwa kepemimpinan, proaktif, bertenaga serta mempunyai kemampuan untuk selalu terus fokus. Mereka juga cenderung sangatlah kuat serta produktif.

ORANG DARAH O WAJIB BACA !! INILAH TITIK TERLEMAH ORANG BERDARAH O

ORANG DARAH O WAJIB BACA !! INILAH TITIK TERLEMAH ORANG BERDARAH O

Di Jepun, orang-orang bergolongan darah O senantiasa dikaitkan dengan jenis ciri-ciri tertentu. Waktu lakukan wawancara kerja, penemuduga sering menanyakan apa golongan darah mereka.

Orang dengan kumpulan darah O digambarkan sebagai orangyang bertanggung jawab, komited, terancang, fokus, teliti serta praktikal. Mereka juga diakui lebih pintar serta lebih baik dari pakar logik. Hal semacam ini kerana nenek moyang mereka iaitu seorang pemburu, yang sentiasa tepat dalam menganggarkan serta mengamati persekitaran sekitar untuk dapat bertahan hidup.

Lalu, apakah orang-orang yang mempunyai golongan darah O mempunyai kelemahan? Ya, sudah pasti ada, kerana tidak ada manusia yang sempurna didunia ini. Orang bergolongan darah O lebih terdedah pada penyakit tertentu, seperti ulu hati, disfungsi tiroid, rendahnya tahap hormon tiroid serta kekurangan iodin. Disfungsi tersebut boleh menyebabkan kesan sampingan, seperti kelebihan berat badan serta pengekalan air.

ORANG DARAH O WAJIB BACA !! INILAH TITIK TERLEMAH ORANG BERDARAH O

Ketika sedang stres mereka boleh sangatlah marah, jadi hiperaktif serta impulsif. Pola makan yang buruk, kurang olahraga, lakukan kebiasaan tak sihat serta kecenderungan untuk stres bikin mereka rawan semulajadi sistem metabolik yang berbahaya, seperti rintangan insulin, melambatkan kesibukan kelenjar tiroid serta obesiti.

Mereka juga mempunyai tahap lebih tinggi asam lambung di banding golongan darah yang lain, mempunyai keadaan perut yang sensitif serta terdedah menderita ulser. Orang-orang dengan kumpulan darah O, mesti elakkan cafein serta alkohol. Cafein sangatlah berbahaya untuk mereka kerana boleh meningkatkan adrenalin, yang memanglah telah tinggi pada orang-orang bergolongan darah itu. Orang-orang bergolongan darah O disyorkan untuk melakukan aktiviti fizikal, sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. ORANG DARAH O WAJIB BACA !! INILAH TITIK TERLEMAH ORANG BERDARAH O

Sumber: Cuisine and Health

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

19 Comments

 1. Fitri Fathila Qaseh bt Mohd Tajuddin
 2. halela
 3. Ita
 4. shazali Abu Hassan
 5. Norsalwana Bt Mohammad
 6. Maizura
 7. rosliza
  • Anma
 8. Roslia
 9. lin
 10. Elviani
 11. etth
 12. lina
 13. akbar kamaruddin