Semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017

Semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017 Keputusan Rayuan. Ramai yang bercita-cita untuk masuk ke sekolah berasrama penuh bagi samada kemasukan ke Tingkatan 1 mahupun Tingkatan 4.

Semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017

Tarikh semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017 bakal diumumkan tidak lama lagi.

Untuk makluman anda semua yang telah pun hantar permohonan kemasukan SBP boleh check status permohonan anda secara online melalui kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia KPM seperti yang Berita Semasa kongsikan di bawah ini :

Semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017

Pengumuman tarikh sebenar akan diumumkan sendiri Kementerian Pendidikan Malaysia KPM (moe.gov.my) yang akan Berita Semasa kemaskini tidak lama lagi.

Perkara Butiran Kemasukan Tingkatan 1
Tarikh buka semakan Sekitar minggu kedua Disember 2016
Tarikh tutup Semakan Minggu pertama Januari 2017
Ambilan Bulan Januari 2017
LINK Keputusan KLIK SINI untuk Kemasukan Tingkatan 1
Perkara Butiran Kemasukan Tingkatan 4
Tarikh buka semakan Minggu terakhir Januari 2017
Tarikh tutup Semakan Minggu kedua Februari 2017
Ambilan Bulan Februari 2017
LINK Keputusan KLIK SINI untuk Kemasukan Tingkatan 4

Berita Semasa juga difahamkan yang mana anda yang berjaya juga akan menerima semakan SBP 2017 secara sms terus ke telefon bimbit anda untuk makluman.

Jikalau anda berjaya diterima masuk ke Sekolah Berasrama Penuh tidak kira samada Tingkatan 1 atau Tingkatan 4, anda mesti cetak salinan tawaran tersebut untuk anda bawa bersama pada hari pendaftaran persekolahan anda di Sekolah Berasrama Penuh kelak.

Semakan Permohonan Kemasukan SBP Tingkatan 1 & 4 2017

Walaubagaimanapun, jikalau anda tidak berjaya dan gagal untuk diterima masuk ke Sekolah Berasrama Penuh, anda boleh buat dan hantar permohonan rayuan SBP 2017 baik samada Tingkatan 1 atau Tingkatan 4 melalui kemudahan  e rayuan secara online melalui link semakan yang sama seperti di atas.

Perkara Butiran dan Pautannya
Tarikh Semakan Rayuan Akan dikemaskinikan
Semakan Keputusan e-rayuan KLIK SINI

Berita Semasa doakan semoga anda mendapat tawaran yang dihajati. Insyaallah.

P/S : Pastikan kepada anda yang diterima masuk belajar ke Sekolah berasrama penuh seterusnya setuju dengan tawaran kemasukan ke Tingkatan 1 dan Tingkatan 4, anda perlu cetak surat tawaran tersebut dan dibawa bersama pada hari pendaftaran kelak. Ada yang berminat untuk daftar permohonan? – Berita Semasa

 

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih