Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Sending
User Review
0 (0 votes)

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu Yang Ramai TAK TAHU !! Cara yang paling kuat melakukan pembaikan HP bateri kembung atau kepanasan.

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Ia hanya boleh menjadi antara kita telah secara semula jadi satu soalan mudah-alih kami atau hp yang merupakan soalan yang telefon mudah alih pada masa hadapan mungkin baterisatu baterimudah alih masa digunakan bukanlah bateritelefon bimbit yang tahan lama, cepat habis, atau jatuh walaupun bateri telefon bimbit kepada bateriatau baterihp mudah alih kembung kepanasan sehingga.

Masalah bateriHP yang berkaitan dengan perut kembung adalah mana-mana orang atau mana-mana kawasan yang dirujukkan kepadanya adalah tidak sama, ada menyebut bateri HP, kembung menggoncang atas, bateri HP melen “tahi, bateriHP, dan walaupun bateriHP h4mil. Tetapi dari menyebut isu tersebut adalah sama dan itulah satu ketika di mana keadaan atau keadaan fis di! k bateri asli perolehan dan sebagainya berkembang.

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Banyak aspek bateriHP menyebabkan kembung mana satu seperti berikut:

Pengecas atau mengecas biasa atau tidak HP pengecas HP bukanlah asal, kerana itu adalah tidak pengecas asal mempunyai voltan dan Amperage output peringkat adalah tidak sama dan belum tentu sesuai dengan spesifikasi bateridari HP dan ia boleh merosakkan bateri.

Penggunaan HP yang melebihi had biasa atau melampau penggunaan HP, iaitu di mana kita menggunakan HP yang amat lama dan tanpa berhenti sehingga ada kemungkinan tiada bateri HP untuk berehat, seperti bermain dengan masa berhenti tidak-bateri habis dalam pengecas semasa anda bermain permainan adalah sentiasa pada HP pengecas atau masa kita pakai untuk dalam talian, Mainkan permainan telefon dalam tempoh masa yang panjang , yang menghasilkan haba yang pesat sehingga bateri HP lama akan kembung.

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Bagaimana untuk menyelesaikan masalah bateriHP android telefon pintar yang kembung atau menggoncang.

Buka penutup bateri dan bateritanpa mengira HP HP kemudian membiarkan duduk sebentar sehingga bateri tidak panas atau dalam keadaan normal.

Masukkan baterike dalam pek bateri dengan plastik.

Bateri Telefon Kembung ?! Inilah Cara Mudah Tanpa Menukar Baharu

Kemudian masukkan bateridalam plastik Balut ia di ke dalam penyejuk beku peti sejuk.

Biarkan atau sejukkan bateridi dalam penyejuk beku lebih atau kurang sepanjang 24 jam bateri HP menjadi lebih teruk lagi, kembung supaya Bilakah memerlukan juga lagi bahkan 2 hari atau 2 X 24 jam.

Jika masa yang telah agak begitu mengambil bateri dari dalam penyejuk beku maka Bersihkan bateri dengan kain kering supaya baki air beku yang benar-benar hilang dari bateri.

Kemudian biarkan duduk sehingga suhu bateri bateri dalam keadaan biasa atau ia tidak semestinya mewakili pandangan Booking.com.

Kemudian gunakan bateri kepada pengecas serta HP dalam keadaan sehingga penuh.

Buat apabila bateri telah dicas sepenuhnya supaya menghidupkan anda HP seperti biasanya dan selesai.

Jadi langkah yang paling kuat melakukan kembung pembaikan HP bateri atau membengkak, Mudah-mudahan boleh menambah wawasan dan pengetahuan untuk kita semua dan jangan lupa untuk juga mudah-mudahan berguna.

Sumber: postshare.co.id

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms:

One Response

  1. Abu