Beli Tiket Bas Secara Online

Beli tiket bas anda secara online (eticketing bas) melalui mana-mana portal tempahan tiket basdibawah:

  1. CatchThatBus.com 
  2. BusOnlineTicket.com
  3. Easybook.com

E-Ticket Bas

Apabila anda beli tiket bassecara online daripada mana-mana laman booking tiket di atas, maka anda akan menerima e-ticket melalui email.

Cetak e-ticket ini dan bawa bersama anda untuk menaiki bas yang anda tempah.

CatchThatBus.com

CatchThatBus.com Menawarkan pilihan lebih daripada 40+ bas operator dan lebih daripada 700 laluan.

Istimewa 10% diskaun untuk mana-mana beli tiket bas di CatchThatBus.com

beli tiket bas

Beli Tiket Bas Secara Online

BusOnlineTicket.com mempunyai lebih daripada 80 syarikat bas yang memberi perkhidmatan di Malaysia dan Singapura. Ianya merangkumi lebih daripada 3,000 laluan untuk dipilih oleh penumpang. Pembayaran boleh dilakukan melalui pelbagai cara termasuk melalui online banking, kad kredit, PayPal dan banyak lagi.

Istimewa untuk Disember 2016, gunakan Kod Promo “BELITIKETBAS” dan dapatkan 8% DISKAUN untuk mana-mana tempahan tiket bas di BusOnlineTicket.com.

Lawati laman rasmi busonlineticket.com* untuk menempah tiket bas pilihan anda atau untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Easybook.com

Pada ketika ini easybook.com menawarkan pilihan daripada 156 syarikat bas dan lebih daripada 10,425 perlepasan (departures) bas setiap hari ke destinasi-destinasi di Malaysia, Singapore dan Thailand yang sedia ditempah oleh anda.

easybook Layari easybook.com* untuk menempah tiket bas pilihan anda atau untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Panduan Membeli

Layari panduan bagaimana membeli tiket bas secara online menerusi easybook.com . Ketahui langkah-langkahnya.

Easybook.com menerima pelbagai bentuk bayaran online seperti kredit kad (VISA dan MasterCard), Online Banking (Maybank2U, CIMB Clicks, RHB Now, AmOnline), MEPS FPX (Maybank2U, CIMB Clicks, HongLeong Connect, PB ebank.com, Bank Islam, Maybank2e.net dan RHB Now), eWallet(WebCash, Mobile Money dan UnionPay) dan PayPal.

RedBus.my

Jenama RedBus adalah nama besar dalam arena penempahan tiket basdunia yang diasaskan pada tahun 2006. Dan kini sejak 2016 ia telah beroperasi menawarkan perkhidmatan penempahan tiket basonline untuk rangkaian bas di Malaysia dan Singapura.

Menawarkan promosi menarik dari semasa ke semasa dalam usaha membina jenamanya di Malaysia dan Singapura.

Menerima pelbagai bentuk bayaran termasuk kredit kad, debit kad dan perbankan online.

TBS Online Ticketing

Lawati TBS Online Ticketing untuk menempah tiket baspilihan anda atau untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

TBS Online Ticketing adalah portal pembelian tiket secara online yang disediakan oleh Terminal Bersepadu Selatan, Bandar Tasik Selatan. Anda perlu mendaftar sebagai pengguna terlebih dahulu sebelum boleh melakukan sebarang pencarian laluan bas.

Nota: Ketiga-tiga laman web diatas bukanlah mewakili keseluruhan laluan-laluan basdi Malaysia dan Singapore, tetapi hanya mewakili sebahagian sahaja.

Tetapi adalah dipercayai bahawa ketiga-tiga laman web diatas sentiasa berusaha menambah porfolio syarikat bas dan laluan-laluan bas tambahan ke dalam enjin penempahan tiket mereka.

Oleh yang demikian akan terdapat syarikat-syarikat bas dan laluan laluan bastertentu yang tidak diwakili oleh mana-mana laman web diatas. Syarikat-syarikat basyang tidak diwakili tersebut dan laluan-laluannya hanya boleh ditempah secara online dengan melayari laman web rasmi syarikat bas terbabit.

Keistemewaan Penempahan Melalui Portal

Keistimewaan menggunakan perkhidmatan di lawan web seperti di atas ialah kerana keupayaannya mengendalikan tempahan melibatkan ribuan laluan basdan daripada pelbagai syarikat basdalam satu portal setempat. Ini memudahkan pengguna memilih mana-mana laluan bas dan syarikat-syarikat bas dengan lebih mudah

4. Tempahan Terus Melalui Laman Web Rasmi Syarikat Bas & Portal 

Menempah terus di laman web rasmi syarikat bas. Dibawah ini disertakan senarai syarikat bas* di mana pengguna dapat menempah terus tiket-tiket bas di laman rasmi web mereka.

Diketengahkan juga secara terpilih dibawah ini portal penempahan tiket bas dimana bas-bas express ini boleh ditempah secara online.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih