Cara Menghilangkan Bekas Jerawat Dengan Cepat

Cara Menghilangkan Bekas Jerawat Dengan Cepat – Bagaimana untuk menghilangkan bekas jerawat semulajadi adalah cepat dan mudah adalah satu artikel yang khusus tentang bagaimana untuk menangani jerawat yang kami telah sediakan untuk anda. Sebelum ini kami telah meliputi seluruh apa yang ada jerawat, jerawat menyebabkan jerawat dan cara untuk mengatasinya adalah baik kita juga tahu bagaimana untuk menghilangkan parut jerawat.

cara menghilangkan bekas jerawat

Bekas jerawat yang disengajakan oleh masa yang hilang jerawat adalah sebenarnya proses penyembuhan dan pembaikan pada tisu kulit. Semasa proses ini kulit akan menghasilkan kolage bahan yang berfungsi untuk memperbaiki tisu kulit. Kelebihan ini penghasilan kolagen pada kulit boleh menyebabkan kulit menjadi uplifted dan menyebabkan tompok dan tompok-tompok hitam.

Manakala sekiranya kekurangan kolagen kulit kemudian menjadi hollow. Jadi lebihan atau kekurangan kolagen Pembaikan tisu kulit pada masa itu bertukar menjadi masalah. Oleh itu kita memerlukan satu penyelesaian cara menghilangkan bekas jerawat dengan cepat.

Cara Menghilangkan Bekas Jerawat Dengan Cepat

Bekas jerawat boleh benar-benar hilang hos beberapa bulan sejak sembuh jerawat, tetapi kita boleh mempercepatkan penyembuhan dalam cara yang berbeza, beberapa memakai ubat-ubatan dan cara semulajadi. Bagaimana untuk merawat jerawat sememangnya menjadi salah satu cara-kurangnya berisiko yang boleh dicuba oleh sesiapa sahaja, ia juga tidak perlu menghabiskan wang yang banyak.

Bagaimana untuk Buang imej semula jadi bekas jerawat

Bagaimana Cara Menghilangkan Bekas Jerawat Dengan Cepat

Ada beberapa bahan-bahan semulajadi yang mampu mengeluarkan parut jerawat yang berkesan anda boleh cuba:

  • Menggunakan Aloe Vera. Aloe Vera mempunyai kandungan yang kaya dengan vitamin yang boleh menyembuhkan jerawat parut dan parut. Di samping itu gel Aloe Vera juga boleh mneyehatkan kulit muka. Penggunaan ini agak mudah, kerat dan memerah Aloe Vera kemudian terpakai di seluruh semua muka dengan sederhana kepada dipijit-pijit cara-cara untuk menyemai kekulit dan biarkan menduduki
  • Menghilangkan jerawat dengan mamasean kira-kira 30 minit, kemudian bilas dengan air bersih atau air suam.
  • Menggunakan jus buah limau nipis yang. Lemons boleh digunakan untuk menyembuhkan parut dan meremajakan kulit wajah kerana ia mengandungi asid alpha hydroxy (AHA) secara semula jadi. Bagaimana untuk menggunakan adalah untuk memerah jus limau nipis dan kemudian Sapukan pada muka anda sehingga ia sekata dan biarkan duduk selama 15 minit, kemudian bilas dengan air bersih. Melakukannya dengan cara ini dengan rutin sekurang-kurangnya 3 kali dalam 1 minggu.
  • Gunakan madu. Madu boleh digunakan untuk membersihkan jerawat dan membantu menghilangkan parut jerawat. Madu juga mempunyai fungsi sebagai pelembap semula jadi adalah anti-bakteria dan boleh meneutralkan bahan-bahan yang wujud pada kulit wajah dan boleh mengurangkan bengkak. Bagaimana untuk memakainya adalah untuk Sapukan terus pada muka jerawat tersebut atau sekiranya seluruh muka. Dan jangan lupa untuk memastikan bahawa madu yang digunakan adalah madu semulajadi yang tidak diproses madu kilang.
  • Guna minyak zaitun. Bagaimana untuk menggunakan hanya Sapukan di muka anda sebelum tidur dan pada waktu pagi.
  • Menggunakan tomato. Tomato mengandungi vitamin A dan C yang mempunyai banyak faedah kepada wajah salah seorang daripada mereka untuk mempercepatkan penyembuhan parut. Bagaimana untuk menggunakan hirisan tomato nipis dan tampal pada muka mempunyai parut jerawat dan biarkan berdiri kira-kira 25-30 minit, kemudian bilas dengan air bersih. Lakukan tiga kali seminggu secara tetap untuk membuat parut jerawat cepat hilang.
  • Guna kiub ais dari teh hijau. Teh hijau mempunyai sifat anti-radang yang boleh melengkapkan kesan sejuk. Bagaimana untuk menyediakan teh hijau kemudian membuat kiub ais dengan memasukkannya di dalam penyejuk beku. Menggunakan kiub ais dari teh hijau dengan cara meletakkan muka untuk 1 atau 2 minit sehingga kulit merasa kebas.
  • Menggunakan timun. Gamat mengandungi vitamin A dan C dan Magnesium yang bagus untuk kulit muka. Cara hidup hanya sebagai tomato yang dihiris iaitu nipis dan kemudian tampal muka jerawat tersebut dan biarkan berdiri sehingga 20-30 minit dan kemudian bilas dengan air bersih. Melakukan rutin untuk mendapatkan kesan yang maksima dan cepat hilang parut jerawat.
  • Gunakan Scrub gula. Bagaimana untuk membuat dia sediakan gula dan minyak zaitun kemudian campuran dengan kadar gula 2-ke-1 sudu sudu minyak zaitun boleh juga telah menambah beberapa titik jus lemon. Kemudian Sapukan ia sekata pada seluruh kulit muka anda dan biarkan duduk selama 15 minit selepas itu bilas dengan air bersih.

Jadi beberapa cara untuk menghilangkan bekas jerawat semulajadi adalah pantas dan mudah yang anda boleh cuba di rumah. Selain menjimatkan kos juga bukanlah berisiko kerana mereka semua menggunakan bahan-bahan semulajadi yang mempunyai keberkesanan yang tidak syak lagi. Mudah-mudahan berguna!

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih