Dua Bahan Ini Menjadi Penawar Bagi Asma, Radang Paru-paru, Batuk Kering, Masalah Jantung, Insomnia, Radang Sendi, Batuk dan Banyak Penyakit-penyakit Lain !!

Dua Bahan Ini Menjadi Penawar Bagi Asma, Radang Paru-paru, Batuk Kering, Masalah Jantung, Insomnia, Radang Sendi, Batuk dan Banyak Penyakit-penyakit Lain !!

Garlic-With-Milk

Terdapat banyak buah-buahan, sayur-sayuran dan rempah-ratus yang boleh membantu mengubati penyakit, dengan tidak perlu untuk medicaments tambahan. Salah satu daripadanya ialah bawang putih susu

Bahan-bahan:

Dikupas dan cincang bawang putih – 10 ulas
Susu –500 ml
Air – 250 ml
Gula-2 atau 3 sudu teh

Penyediaan:

Masukkan susu dan air dalam periuk, tambah ulas bawang putih dan rebus dalam periuk dibuka. Haba perlu sederhana, kacau berterusan, sehingga campuran berkurangan kepada 1/2 kuantiti. Selepas itu, membebankan susu dan tambah gula. Hidangkan panas-panas.

Berikut adalah manfaat kesihatan bawang putih susu minum:

Masalah jantung – ia mengurangkan cholesterols LDL yang dikenali sebagai cholesterols “buruk”, menghalang pembentukan pembekuan, justeru, mempertingkatkan lagi sistem peredaran darah. Bawang putih susu, diperbuat daripada skimmed atau rendah lemak susu adalah sangat berkesan untuk melegakan masalah jantung.

Asma – menggunakan hanya tiga ulas setiap malam adalah ubat yang sangat baik untuk asma.

Radang paru-paru – mengambil dua kali sehari untuk membantu anda melawan radang paru-paru.

Mengubati demam kuning – bawang putih membantu menyingkirkan toksin yang tidak diingini dalam badan, kerana mengaktifkan enzims dalam hati. Kerana hati memerlukan sulfur untuk menyahtoksin dalam badan, ini adalah sumber yang besar sulfur, adalah makanan yang sihat untuk hati dan mempunyai kesan menakjubkan hati berlemak. Penuh dimuatkan dengan allicin dan selenium, bawang putih meningkatkan pengeluaran hempedu, yang mengurangkan lemak di dalam hati. Susu ini diambil 4 hingga 5 hari membantu dalam mengubati demam kuning.

Batuk – mencampurkannya dengan tumeric untuk menghentikan batuk. Ia adalah mudah untuk menyediakan susu jenis ini. Juga sifat-sifat antibakteria bawang putih menjadikan ia ubat yang sangat baik untuk batuk. Madu dan bawang putih yang dicampur bersama-sama adalah ubat yang sangat baik untuk batuk.
Arthritis – setiap hari minuman yang dimakan ini amat berkesan dalam mengurangkan gejala-gejala artritis – sakit dan bengkak.

Insomnia – bawang putih mempunyai menenangkan bahan-bahan yang boleh membantu anda tidur yang lebih baik

Penyakit tibi daripada paru-paru – sangat berkesan untuk penyakit tertentu dada. Penyakit ini adalah menerima pelbagai komponen sulfur di dalam bawang putih. Satu gram bawang putih, 240 ml susu dan 1 liter air direbus bersama-sama sepanjang jalan sehingga 1/4 sahaja daripada rebusan itu kekal. Anda harus mengambil ubat ini tiga kali sehari.

Kolestrol – susu suam bawang putih yang berterusan mengambil alih bantuan minggu anda mengurangkan lipoprotein Low-density (LDL)-kolesterol yang dikenali sebagai cholesterols “buruk” dan seterusnya meningkat High-Density Lipoprotein (HDL) makna baik cholesterols dalam badan.

Kesihatan penghadaman – bawang putih adalah berkesan antiseptik dan imun penggalak, maka ia adalah baik untuk kesihatan pencernaan anda. Ia juga tidak penting kesan limfa, mempermudahkan penyingkiran bahan buangan maut dalam badan. Bawang putih juga merangsang rembesan jus pencernaan, dan telah menandakan kesan ke atas usus dengan menyediakan bantuan menenangkan pada pelbagai bentuk cirit-birit.

Mati pucuk – penawar yang hebat untuk mati pucuk. Juga mengambil kepingan rebus bawang putih memerangi kemandulan dalam kedua-dua, lelaki dan wanita.

Sciatica – resipi ini adalah penawar paling popular untuk sakit saraf Sciatica. Mengambil minuman ini susu ini sepanjang tempoh untuk mengurangkan kesakitan sciatica secara berkesan.

Sumber: http://thehealthylifestyle365.com/recipes/garlic-milk-cures-asthma-pneumonia-tuberculosiscardiac-problems-insomnia-arthritiscough-many-diseases/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih