INILAH 17 Tanda-Tanda Amaran Yang Anda Perlu Minum Segelas Air Dengan Serta-Merta !!

INILAH 17 Tanda-Tanda Amaran Yang Anda Perlu Minum Segelas Air Dengan Serta-Merta !!

Badan kita dipenuhi air sehingga ada titik yang kita perlukan air yang banyak. Air mempunyai beberapa pekerjaan yang harus dilakukan dalam organisma kita, sebagai contoh, ia memecat toksin excreted oleh buah pinggang melalui air kencing. Untuk berfungsi dengan betul buah pinggang, anda perlu membawa air dan mengekalkan kira-kira.

water-2

Berapa banyak ia perlu dimakan?

Ini adalah membina banyak faktor seperti: makanan yang dimakan, berapa banyak anda telah perspired, berapa banyak cecair yang dehydrating anda telah digunakan, berat badan anda dan berapa banyak anda tinggi. Buah pinggang akan bertanggungjawab ke atas baki air yang sedang dalam badan anda.

dan lebihan yang mungkin ada. Dalam masa tempoh hari yang panas, anda perlu mengimport lebih banyak air semasa kurang pada hari-hari yang anda tidak minum kopi atau minuman caffeinated. Walaupun, minuman seperti itu membuatkan badan anda mengeluarkan air kencing, mereka tidak kukuh penyumbang kepada dehidrasi. Ada tidak syak lagi! Cecair yang terbaik untuk hydrate badan anda adalah air!

Adanya, sebagai contoh, yang tinggi dalam gula dan pencetus insulin keluaran, yang menyebabkan penyakit kencing manis jenis 2 atau obesiti. Biasanya anda perlu 6-8 gelas air setiap hari, yang tidak cukup bagi sesetengah orang, oleh itu, anda perlu mendengar kepada badan anda dan belajar apa yang ia memberitahu anda.

Apa yang anda mengalami?

Kelaparan adalah perasaan anda menjalani ketika tubuh memerlukan cecair begitu, pakar-pakar mengesyorkan orang ramai untuk mengambil segelas air pada saat mereka menyangka mereka sedang lapar, selepas 20 minit anda akan melihat sama ada kau benar-benar lapar atau fikiran masih bermain dengan anda.

Dengan cara ini, anda akan membuat perbezaan antara vs ‘nyata’ kelaparan ‘palsu’ satu. Penduduk lebih tua sering mencampurkannya mereka sebagai mekanisme dahaga mereka menjadi lemah, jadi ia sering dikelirukan dengan perasaan lapar. Pening dan rasa lemah adalah satu lagi gejala-gejala dehidrasi.

Walaupun ianya suam, ia boleh membuat ketidakseimbangan dalam kestabilan badan anda. Ia Bank pada berapa peratus air yang hilang, tiada boleh dehidrasi yang ringan, sederhana dan teruk. Dahulu anda kehilangan 1-2% cecair di dalam badan anda, mekanisme pertama anda akan memaksa anda untuk minum.

Apabila kehilangan adalah sehingga 5% daripada cecair itu, ia dipanggil dehidrasi yang ringan dan anda masih boleh berjaga-jaga dan aktif, kadang-kadang menunjukkan mempunyai fungsi badan yang normal.

Terlalu banyak perkara yang baik

Jika anda yakin bahawa anda tidak boleh minum air terlalu banyak, anda salah. Jika anda minum air dalam tempoh yang singkat masa, maka anda mungkin mempunyai gejala terlalu banyak dan jika terdapat masalah dengan buah pinggang anda daripada apa yang anda tidak akan dapat menyingkirkan bahan lebihan air secara berkesan dan boleh mengalami dehidrasi yang over.

Rampasan dan kehilangan kesedaran boleh disebabkan oleh ketidakseimbangan natrium dan kalium, oleh itu anda mungkin berasa seperti anda sudah mabuk kerana kekurangan elektrolit dalam otak anda. Menurun natrium adalah jarang berlaku dan ia berlaku apabila anda mengambil lebihan cecair tanpa memberi masa kepada buah pinggang untuk mengeluarkan bahan mereka. Ia dikenali sebagai hyponatremia (air mabuk).

Buah pinggang yang berupaya mengumuhkan 1.5 liter. setiap jam.

Ini adalah gejala-gejala dehidrasi

Gejala-gejala ringan, dehidrasi kronik boleh sering dicampur dengan lain-lain keadaan perubatan yang boleh diperbaiki apabila anda mula minum air.

Ini adalah gejala-gejala dehidrasi yang teruk dan jangka panjang.

Air kencing anda menghantar tanda-tanda baca mereka!

Apabila anda mula mengikut tanda-tanda bahawa badan anda akan memberi kepada anda, maka anda akan mengelakkan keadaan yang serius, dalam ini kes dehidrasi atau dehidrasi kronik. Tanda-tanda awal diberi oleh warna dan watak air kencing.

1. Jumlah

Jumlah dan masa anda pee boleh menjadi petunjuk status penghidratan. Kebanyakan orang membuang air kecil antara 4 – 7 kali dalam sehari, tetapi ini tidak akan tetap nombor. Terdapat sesetengah makanan dan minuman yang boleh membuat anda rasa lebih daripada biasa, yang tidak berlaku kerana buah pinggang anda akan membuat lebih lebihan air kencing, tetapi disebabkan oleh pundi kencing yang jengkel dan membuatkan anda berasa seperti anda perlu membuang air kecil.

Apa-apa makanan dan minuman: pemanis tiruan, buah-buahan citrus, coklat, produk berasaskan sos tomato, air berkarbonat dan minuman caffeinated. Jika anda post pone untuk membuang air kecil anda boleh membuat terlalu mengembung pundi kencing yang boleh menyebabkan otot dan saraf kerosakan.

2. Warna

Warna air kencing adalah disebabkan oleh kepekatan bahan buangan di dalamnya. Lebih banyak air yang anda mempunyai di dalam badan anda, yang ringan itu akan. Minum lebih banyak air perlu cahaya warna air kencing. Apabila warna air kencing yang gelap, ia bermakna bahawa buah pinggang bekerja lebih keras menumpukan produk buangan, membuang mereka dari badan tanpa menyebabkan dehidrasi yang selanjutnya.

Namun, tidak boleh relay pada sudut pandangan anda dahaga untuk determinate menyeronokkan samada anda memerlukan cecair. Di sisi lain, jika air kencing terlalu jelas ia bermakna anda minum terlalu banyak

3. Bau

Bau air kencing sepatutnya tidak berbau dan ia bergantung kepada tahap dehidrasi, makanan yang telah dimakan antara 24 jam, atau jika ada Jangkitan pundi kencing. Air kencing akan mempunyai bau yang kuat hanya jika ianya menumpukan perhatian dari bahan buangan yang disingkirkan oleh buah pinggang.

Ubat-ubatan juga boleh menjadi sebab untuk menukar warna dan bau air kencing. Apabila terdapat jangkitan, air kencing akan menjadi mendung dan berdarah. Jika ia menghantar keluar bau yang manis, maka ia adalah disebabkan oleh tahap glukosa yang tinggi akibat penyakit kencing manis yang tidak terkawal.

Sebab-sebab lain bagi perubahan bau air kencing boleh menjadi kegagalan hati, semakin kuat bau sahaja jika ianya menumpukan perhatian dari bahan buangan yang disingkirkan oleh buah pinggang. Ubat-ubatan juga boleh menjadi sebab untuk menukar warna dan bau air kencing.

Apabila terdapat jangkitan, air kencing akan menjadi mendung dan berdarah. Jika ia menghantar keluar bau yang manis, maka ia adalah disebabkan oleh tahap glukosa yang tinggi akibat penyakit kencing manis yang tidak terkawal. Sebab-sebab lain bagi perubahan bau air kencing boleh menjadi kegagalan hati,

4. Rasa

Sebelum ini, air kencing telah merasai untuk mendiagnosis kencing manis, tetapi nasib baik kaedah ini ialah tiada lagi digunakan. Air kencing tertumpu dihasilkan apabila anda dehidrasi, yang juga mempunyai rasa yang kuat dan bukannya air kencing apabila anda benar-benar terhidrat.

5. Melatih pundi kencing anda

Jika anda tidak mempunyai sebarang isu dengan pundi kencing dan buah pinggang anda, maka anda harus melatih pundi kencing anda untuk membuang air kecil dalam kes dorongan. Terdapat perbezaan antara masuk tandas setiap kali anda merasakan dorongan dari menunggu sehingga ia tidak boleh lagi masa untuk itu.

Anda tidak perlu menahan pundi kencing anda, tetapi anda tidak perlu pergi sama ada di tandas bagi setiap penurunan satu. Buah pinggang menghasilkan kencing sepanjang masa, ia adalah kerja mereka walaupun dan ia pergi dari buah pinggang anda dalam pundi kencing. Apabila anda sedang terhidrat, anda boleh pergi setiap setengah jam dan mempunyai sesuatu untuk pee.

Kebanyakan orang tidak sanggup pergi setiap 30 minit dalam tandas, dan tunggu sehingga ianya perlu. Oleh itu, titik adalah bahawa anda perlu menunggu untuk menggesa, tetapi bukan untuk terlalu lama.

Beransur-ansur, anda akan menjadi lebih sedar isyarat yang pundi kencing anda menghantar kepada otak anda ketika dorongan tersebut menjadi lebih kuat.

Jika anda berada dalam situasi untuk bangun di tengah malam dan ke air kencing, dan kemudian ia mengganggu tidur anda, anda tidak perlu mengambil apa-apa cecair selepas 6 petang. Dalam kes ini, buah pinggang anda akan memberikan anda cukup masa untuk menapis air lebihan supaya anda boleh tidur ketat sepanjang malam. Mengambil 6oz air di waktu pagi. Ini adalah cara terbaik untuk memulakan hari dan diminum!

Sumber: http://keepyourbody.org/17-warning-signs-that-you-need-to-drink-a-glass-of-water-immediately/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih