INILAH 8 KELEBIHAN KALAU ANDA MENIKAHI DENGAN WANITA YANG LEBIH TUA ((TOLONG SEBARKANLAH))

INILAH 8 KELEBIHAN KALAU ANDA MENIKAHI DENGAN WANITA YANG LEBIH TUA ((TOLONG SEBARKANLAH))

Apabila anda jatuh cinta dengan wanita yang lebih tua, janganlah cemas, anda tidak sendiri. Hampir semuanya lelaki bahkan juga terasa nyaman dan tertarik dengan wanita yang lebih tua.

cun

Memanglah telah jadi mekanisme psikologi lelaki untuk terasa tertarik pada semua suatu perkara yang mengingatkannya dengan sosok ibu. Dan wanita yang lebih tua biasanya menarik kerana sikap mereka atau bahkan juga muka mereka mengingatkan lelaki pada ibunya.

Jadi, janganlah sangsi atau bahkan juga takut menikah dengan wanita yang lebih tua. Ini hujah beliau!

1. Berdikari dan Boleh Dipercayai

Nah, bila pasangan anda nanti lebih tua daripada anda. Ia semakin lebih berdikari serta boleh dihandalkan dalam sebahagian keadaan. Anda bahkan juga mungkin saja bakal terkejut lihat dan melihat sikap pasangan anda dalam menanggapi pelbagai persoalan

2. Penuh keyakian Diri

Anda tidak perlu cemas bagaimana pasanganmu yang lebih hadapi keadaan yang mungkin saja fikir susah dihadapi seseorang wanita. Ia telah mempunyai kepercayaan serta keyakinan diri yang tinggi. Yakinlah dan saksikanlah.

3. Mempunyai Pelan dan Arah Maksud

Untuk wanita yang lebih tua, berkeluarga tidaklah cuma main-main. Anda yang lebih muda benar-benar bakal dibantu dengan pelbagai pandangan, idea dan pelan A B C D E yang dipunyai pasanganmu dalam pelihara cinta keluarga.

4. Terbuka dan Tanpa ada Basa Basi

Sudah pasti bhs wanita yang tidak pernah difahami lelaki iaitu bhs ‘kemahuan’. Pasanganmu minta A, anda tidak ngerasa. Isterimu minta B, anda jadi pilih C.

Nah, bila anda berkahwin dengan wanita yang lebih tua, anda bakal miliki isteri yang sedikit memakai bhs ‘kemahuan’ ini. Bahkan juga, mungkin saja sekalipun tidak basa basi serta terbuka apa yang ada. Komunikasi jadi makin

Mudah bukan?

5. Tenang serta Penuh Pertimbangan

Anda seakan bakal memperoleh kawan perbincangan yang setimpal, rutin lelaki yang logik bakal tertolong oleh kedewasaan isteri yang

lebih tua dengan pertimbangan dari banyak segi, terlebih segi yang berkaitan dengan perasaan serta kewajaran umum.

Terkecuali semua perbuatannya yang tenang serta penuh kehati-hatian, anda akan ‘kecipratan’ barokahnya serta memperoleh pelbagai pertimbangan emas yg tidak pernah terlintas dalam otak anda sebagai seseorang lelaki.

6. Berlaku serta Bertanggungjawab

Tidak boleh dinafikan pada titik tertentu, wanita kerapkali berlaku blaming pada beberapa perkara. Nah, bila pasaganmu lebih tua, ia semakin lebih dalam memikirkan serta pilih berlaku untuk mengambil tanggung jawab pada pelbagai hal.

Terlebih pada beberapa hal sebagai tanggung jawabnya sebagai seseorang isteri.

7. Tidak Bergantung Pada Dirimu

Bukanlah bermakna tak setia atau tak yakin, tetapi isteri yang lebih dewasa bakal memainkan otak untuk lakukan hal-hal lain dirumah. Ia boleh membangunkan rangkaian perniagaan serta jual kreasinya sepanjang sepanjang hari dirumah.

Atau bahkan juga isteri anda yang lebih tua bakal lakukan empowering pada lingkungan sekitarnya. Jadi isteri, ibu dari anak-anak anda, sekalian aktivis sosial yang ikut menyejahterakan ibu-ibu rumah tangga yang lain.

8. Sabar dan Pemaaf, Penuh Kompromi

Sudah pasti ia bakal berlaku sabar serta penuh kemaafan pada kebiasaan jelek anda yang selalu berulang. Seandainya anda tidak belebihan, pasti isteri kamu bakal penuh kompromi.

Kian lebih itu, pasanganmu yang lebih tua bakal setia temanimu dalam pelbagai saat susah. Ia bakal wujud jadi ibu yang benar-benar bijaksana sejatinya.

Ia bakal ada masa anda terpuruk ia mendukungmu serta meminta keputusan supaya tidak makin lebih buruk. Ia akan menahanmu masa anda berjaya, menahanmu tidak untuk sombong dan mengingatkan kalau semua hanya cuma titipan Tuhan.

Isteri seperti ini yang anda mencari bukan? Jadi, janganlah sangsi apa lagi takut untuk berkahwin dengan wanita yang lebih tua, oke? Cepatlah berkahwin dengan dia!

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih