INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK !! TOLONG DI SHARE !!

INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK !! TOLONG DI SHARE !! Maag iaitu penyakit yang disebabkan oleh kelebihan asam yang di produksi oleh asam lambung yang mengakibatkan iritasi di selaput lendir lambung, dalam keadaan normal asam diperlukan untuk membantu pencernaan dalam memproses makanan yang kita makan, selain dari kelebihan asam lambung sakit maag atau radang perut atau ulser perut yaitu tanda-tanda penyakit yang menyerang perut kerana berlangsung luka atau keradangan pada perut yang mengakibatkan sakit, mulas, serta perih pada perut selain akibat dari radang lambung.

INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK

INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK

Ciri ciri gejala sakit gastrik iaitu seperti berikut:

Mual serta muntah
Kerap merasa lapar
Perut kembung
Kesakitan yang luar biasa
Sesak nafas
Kepala terasa pusing
Rasa kebas yang merebak di kaki serta tangan

Pencetus Penyakit gastrik, umumnya berlangsung lantaran pesakit makannya tak teratur, ada mikroorganisme yang merugikan, mengambil ubat-ubatan tertentu, atau sebab-sebab yang lain seperti pengambilan alkohol, pola tidur yg tidak teratur serta stress.

INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK

Gastrik dapat juga berlangsung jika si pesakit telat makan, lalu pada saat makan si pesakit gastrik makan dengan jumlah yang terlampau banyak. Untuk pesakit gastrik yang sudah kronik, penyakit maag itu sangat berisiko sekali serta boleh mengakibatkan kematian.

Selain kerana sebab-sebab di atas penyakit maag dapat juga kerana sebab ada peranan organisma renik yakni bakteria Helicobacter pylori juga sebagai pencetus lain dari sakit ulu hati, bakteria ini mempunyai karakter luar biasa. Bila bakteria lain mati pada keadaan asid dalam perut, Helicobacter pylori dapat bertahan hidup bahkan juga berkembang biak, Kuman Helicobacter pylori mungkin akan merangsang dinding lambung, hingga menyebabkan keradangan serta luka (ulser). Disebabkan dinding lambung mengalami perlukaan, pesakit bakal merasakan perih dibahagian ulu hati.

INILAH RAMUAN AJAIB YANG MENYEMBUHKAN GASTRIK

Pantangan makanan penyakit maag, di bawah ini adalah info makanan yang perlu dijauhi atau tak boleh dimakan oleh penderita sakit maag salah satunya:

Jauhi makanan yg merangsang keluarnya asam lambung, seperti kopi, minuman beralkohol 5-20%, anggur putih serta sari buah sitrus

Jauhi makanan yangg susah diolah, yangg membuat perut lambat kosong contoh makanan berlemak, kue tart, keju

Jauhi makanan yg mengakibatkan kerosakan dinding lambung seperti cuka, pedas, lada serta rempah yg merangsang

Jauhi makanan yang melemahkan klep kerongkongan bawah seperti alkohol, coklat, makanan tinggi lemak serta gorengan.

Jauhi sebahagian sumber karbohidrat seperti beras ketan, mie, bihun, bulgur, jagung, ubi kayu, tales, dan Rais

Jauhi makanan yang banyak terkandung gas: seperti lemak, sawi, kol, nangka, pisang ambon, kedondong, buah yg dikeringkan serta minuman bersoda.

Sesungguhnya rawatan penyakit maag atau asam lambung, tidaklah terlampau susah, tetapi perlu masa yang agak lama untuk sembuh total. Serta untuk anda yang telah bosan mengkunsumsi ubat-ubatan kimia, saat ini boleh cuba bikin ubat sendiri dari ramuan herba untuk asam lambung, yang lebih aman namun berkhasiat bahan bahan yang butuh disiapkan adalah juga sebagai berikut
Kunyit 250 grm
Temulawak 500 grm
Gula batu 100 grm
Daun salam 7 lbr

Selanjutnya semua bahan dicuci bersih, untuk kunyit da temulawak di irislah tipis-tipis
Lalu semua bahan di rebus dengan air 2 liter, biarlah mendidih hingga air tingal 1.5 liter lalu diminum dalam keadaan hangat 3x sehari selama 1 minggu

Tolong bantu sebarkan artikel ini mungkin banyak teman teman kita yang menderita asam lambung, semoga menjadi kebaikan buat kita semua…

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih