Ramuan Mudah Untuk Menghilangkan Sakit Kepala Yang Ramai Tak TAHU !!

Inilah Ramuan Mudah Untuk Menghilangkan Sakit Kepala Yang Ramai Tak TAHU !! Lavender adalah untuk improver mood yang luar biasa dan ejen aktiviti analgesik. Iaitu, itulah sebabnya banyak orang di seluruh dunia menggunakannya untuk mengurangkan sakit kepala yang kronik dan teruk. Penyembuhan semulajadi ini menenangkan turun deria dengan aroma yang menenangkan. Selain itu, lavender memiliki sifat-sifat anti-radang, anti-septik, antispasmodic, anti-kulat, anti-bakteria dan anti depressant. Menghilangkan Sakit Kepala

menghilangkan-sakit-kepala

Menghilangkan Sakit Kepala

Menurut sekumpulan penyelidik dari Florida, lavender juga boleh melegakan kebimbangan. Apatah lagi, minyak pati lavender telah terbukti untuk mengurangkan kebimbangan dan kadar nadi yang rendah dalam pelajar kejururawatan semasa ujian tekanan. Bunga ini adalah ubat semulajadi yang sangat retsoran untuk masalah resdung, kemurungan dan hangovers.

Jika anda mengalami sakit kepala yang kerap, remedi lavender ini akan membantu anda melupakan kesakitan sekali dan untuk semua. Mari kita lihat Menghilangkan Sakit Kepala:

Diperlukan:

Secawan madu
12 cawan air
Penurunan sebanyak lavender pati minyak
Jus dari 6 lemons

Penyediaan:

Pertama, anda perlu rebus air dalam kuali besar dan apabila ia tertakluk, mengalih keluarnya dari haba dan menambah lavender ini. Tutup kuali dan biarkan ia diperuntukkan selama 60 minit. Seterusnya, keluarkan kepingan lavender dan kemudian Campurkan jus lavender dengan madu dan jus lemon.

Kegunaan lain minyak lavender untuk sakit kepala dan kebimbangan

Tambah 5-6 titis minyak pati lavender ke tab mandi anda jika anda mempunyai masalah kulit kering
12 titis minyak pati lavender meresap ke udara untuk melegakan tekanan

Sumber: http://thehealthguide.org/2016/11/04/lavender-lemonade-get-rid-headaches-anxiety/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih