INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI..

LELAKI BACA INI !!! MULAI SEKARANG JANGAN KENCING BERDIRI, INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI.. Bagi kebanyakan orang, kedudukan pee seperti yang menjadi kebiasaan. Walaupun dalam tandas awam untuk lelaki, tempat yang disediakan berbentuk berdiri buang air kecil. Salah satu sebab bahawa lelaki kencing berdiri masa lebih mudah membuka seluar dan boleh menjadi lebih cepat.

INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI

INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI

Rasul mengajar Diabetes Walaupun Mencangkung
Dalam ajaran Islam, Rasulullah mengajarkan kepada umatnya untuk tidak membuang air kecil sambil berdiri. Sebab utama adalah bahawa air bersih tidak terdedah kepada seni badan. kerana kencing sambil berdiri percikan air kencing jatuh lagi sehingga tanah akan terdedah kepada terpercik badan juga boleh seluar / seluar dalam tanpa pengetahuan kita. Untuk mengelakkan pendedahan kepada najis kemudian membuang air kecil sambil mencangkung adalah pilihan yang terbaik.

Selain itu kebanyakan orang yang kencing berdiri, maka mereka mendirikan shalat, ketika ruku ‘atu sujud kadang-kadang boleh rasa ada sesuatu yang keluar dari perkemahan * Alua * nnya, yang sisa air kencing tidak keluar dari masa pee berdiri, untuk memimpin solat adalah tidak sah.

INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI

Berdiri Penyakit Punca pee
Tetapi kali ini selepas pembangunan sains perubatan, ramai saintis yang belajar tentang pelbagai pencetus penyakit ini. salah satu daripadanya ialah penyakit batu kencing. Dari kebanyakan media online menjelaskan bahawa kencing sambil berdiri adalah salah satu pemacu utama kebangkitan batu karang. Di samping itu berdiri pee juga telah menjadi salah satu pencetus penyakit mati pucuk untuk sesetengah lelaki.

Pee tabiat orang yang berdiri akan mudah lemah jantung, kerana sisa-sisa daripada pemerhati-periuk air yang tidak dilepaskan dipancarkan membuat kel * otot enjar dan otot licin sekitar zakar menjadi lembik dan kendur. Berbeza dengan kencing mencangkung, mencangkung dalam keadaan tulang paha di sebelah kiri dan kanan regangan zakar menghancurkan. Ini memudahkan aliran air kencing mudah dilepaskan dan juga membuat ia lebih mudah untuk menyekat pangkal buah zakar kerana dia membersihkan kerongkong-dehem beliau. Dengan langkah-langkah ini, air kencing akan keluar sehingga akhir, terutama dengan kekuatan langkah otot sekitar zakar dikekalkan.

Apabila pee pee berdiri ada rasa tidak puas hati, kerana masih ada air dalam beg serta telur skrotum di bawah batang zakar. Dia mungkin akan membawa kepada batu karang. Fakta membuktikan bahawa batu dalam buah pinggang atau seni beg dan telur zakar disebabkan oleh sisa-sisa air kencing yang tidak habis bertaburan. Mendapan pemendapan agar akhirnya terhablur / mengeras seperti batu.
Masa Tip dalam WC:

INILAH ALASAN DAN PENJELASANNYA MENGAPA DILARANG KENCING BERDIRI

Gunakan kasut
Menurut kajian di Amerika Syarikat di bilik mandi / tandas terdapat sejenis virus dengan jenis Americanus yang masuk melalui kaki yang ada di tandas. Apabila pendakian panjang virus kepada bahagian atas kepala kepada badan dan tisu otak kerosakan menyebabkna otak lemah tidak lagi boleh ingat, kosong semua memori otak untuk demensia. Sandal perlu diletakkan di luar tandas, tidak di dalam tandas, kerana kotor, lembap dan tidak pada kebesihan sasaran.

Buang air manakala setinggan
Pee mencangkung (tidak berdiri jika tidak terpaksa / kecemasan). Jadi kotoran yang tidak dapat diselesaikan sehingga batu karang keluar pencetus atau mati pucuk.
Adakah mereka bentuk / merancang sesuatu di dalam tandas.

Nabi melarang merancang atau membuat idea / inspirasi / idea dalam WC, kerana WC adalah ibu pejabat sayton seperti doa-doa kita apabila pergi ke tandas: “Allahumma inni a’udzubika khubutsi wal khabaits terminal,” Ya Allah, aku berlindung kepada- Mu dari godaan syaitan laki-laki dan wanita. “Oleh kerana ia takut kepada idea / inspirasi / idea yang diperoleh datang dari bisikan syaitan yang kelihatan baik tetapi selepas langkah itu ternyata menjadi banyak bahaya / keburukan. Walaupun selepas keluar WC, istighfar dan doa dibacakan WC.

Dengan cara budaya dan budaya juga sangat tidak menguntungkan, manakala pooping lalu untuk inspirasi / idea atau pelan sesuatu sesuatu yang baik ke atas yang berkenaan dengan kehidupan ramai orang. Disunnahkan juga untuk mempercepatkan WC keluar jika niat itu berakhir, dan bukannya menyanyikan atas sambil membaca buku atau akhbar

Air kencing adalah keperluan manusia setiap hari. Tanpa peeing satu hari sahaja boleh membawa kita dalam operasi itu dan akan menggunakan wang itu tidak kurang. Perbincangan mengenai bahaya kencing berdiri memang telah diedarkan secara meluas di google, tetapi peluang ini tidak apa yang saya katakan bahaya boleh cuba berdiri versi pee saya sendiri dan siapa tahu anda mungkin lebih memahami. Peluang ini saya akan cuba untuk menjelaskan kepada anda tentang apa-apa bahaya membuang air kecil sambil berdiri, perlu tahu bahawa bahaya yang boleh dihasilkan dari kencing berdiri bukan sahaja masalah kesihatan jadi jangan terkejut jika beberapa kesan yang akan saya jelaskan di bawah juga beberapa tidak berkaitan dengan kesihatan. Di bawah adalah kesan bahaya kencing sambil berdiri:

Salah menyalahi undang-undang
Apabila kita kencing sambil berdiri kemungkinan besar terdapat air kencing pada baju kami. Kita semua tahu bahawa syarat-syarat supaya doa yang kami terima yang seharusnya berada di dalam keadaan suci. Apabila kita berpakaian dalam yang tidak bersih dan tidak suci maka doa kita boleh disebut tidak diterima oleh Allah aka tidak sah. Dan sesungguhnya jika anda pasti bahawa tidak ada pakaian semasa membuang air kecil, biasanya orang-orang yang kencing berdiri masa rukuk atau sujud merasakan sesuatu yang menitis dari kem * Alua * nnya dan air kencing sisa ini dilepaskan dengan cara yang tidak bersih kerana arena pee sambil berdiri Kes ini boleh membatalkan solat (Allahhu’alam).

Punca-punca mati pucuk bagi lelaki
Berdiri Pee masih meninggalkan sisa air kencing dalam pundi kencing. Difikirkan apabila seluruh air sentiasa ada, semata-mata hanya kerana air berada di sana dalam tempoh 18 jam. Jika anda melihat air kencing di dalam tandas yang telah berada di sana selama 18 jam kemudian telah menyebabkan bau, dan kerak, kemudian berfikir jika ia berlaku dalam diri anda?

Kurang lega dan berpuas hati
Pee air berdiri masih tinggal dalam pundi kencing. Menyebabkan kurang orang akan berasa lega dan berpuas hati, biasanya dia tidak lama lagi akan kembali ke bilik semula. Apabila dia perlu membuang air kecil 3 kali untuk 24 jam kemudian disebabkan kencing berdiri pee mengakibatkan 4 kali lebih daripada 24 jam.

Membawa kepada batu karang
Sekarang ini ditakuti. Yang terbukti menjadi sisa-sisa air kencing dalam pundi kencing akhirnya akan menjadi kenyataan dan akhirnya membawa kepada batu karang. Oleh itu budayakan hidup sihat

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih