INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG ((WANITA MESTI BACA))

MENGERIKAN !! INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG ((WANITA MESTI BACA)) Memakai kawalan kelahiran, perancang keluarga (PK), ia meletakkan banyak kesan buruk kepada kesihatan pengguna, sama ada suntikan atau pil kawalan kelahiran.

INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG

INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG

Sebagai laman web ditulis perundingan perubatan, klikdokter, suntikan dibuat lapisan lendir rahim begitu nipis bahawa sedikit h41d, mengesan atau h41d tidak sama sekali, pendarahan tidak menentu, suntikan mesti dilakukan oleh profesional kesihatan secara tetap, tidak melindungi dari PM5

Penambahan berat badan, keguguran rambut, tulang menjadi poros, gangguan metabolisme lipid, penyelewengan haid termasuk menometrorrhagia (biasanya beberapa bulan pertama) dan amenorea (1 thn. Pertama).

Apabila anda menggunakan suntikan kawalan kelahiran berhenti, kitaran haid tetap boleh semula berlaku-dalam tempoh 6 bulan-1 tahun

INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG

Suntikan perancang KB 3 bln. mengandungi lama actingprogestin iaitu Norestiteron enantate (NETEN) di bawah nama perdagangan depomedroksi acetate progesteron (DPMA), 150 mg diberikan setiap 3 bulan ..

Ini akan menjadi satu kaedah hormon kawalan kelahiran atas bagaimana sistem yang memberi kesan kepada hormon dalam badan.

satu kesan sampingan hormon iaitu pendarahan yang tidak teratur, mengesan atau pendarahan dari awal ke tempat-tempat pendarahan berpanjangan.

Walaupun 70% dari pengguna suntikan boleh tempoh yang tidak dapat ditentukan.

Setiap individu mempunyai tindak balas yang berbeza untuk penerimaan hormon ini. Darah yang datang dari pereputan komposisi dinding rahim sebagai h41d darah mengalami ketidakteraturan disebabkan pengaruh hormon.

INILAH KESAN BURUK JIKA MENGAMBIL PIL PERANCANG

Pil perancang keluarga
Suntikan fungsi yang sama seperti pil perancang untuk mencegah kehamilan melalui hormon estrogen dan progestin, dengan menyekat ovari untuk ovulate, atau melepaskan telur.

Di samping itu, pil akan membuat masalah sperma daripada sampai ke telur atau menghalang telur melekat kepada lapisan rahim.

Tetapi adakah anda tahu kesan-kesan sampingan pil kawalan kelahiran untuk pengguna? dilaporkan oleh perundingan kesihatan, alodokter, di sini adalah beberapa risiko kesan sampingan yang boleh dicetuskan oleh penggunaan pil kawalan kelahiran.

Loya
Tindak balas ini mungkin akan hilang dalam dua bulan .. Cuba untuk makan bersama-sama dengan makanan sebelum beralih kepada kaedah kontraseptif lain.

Sakit kepala dan rasa tidak selesa pada p4yu * 4RA
Kesan ini biasanya akan dirasai dalam BCPs awal. Jika kesan yang tidak berkurangan, pertimbangkan menukar jenama atau dadah kontraseptif dan berjumpa dengan doktor.

Pendarahan tiba-tiba di luar apabila h41d
pengguna pil mungkin mengalami pendarahan yang berlaku tidak disangka-sangka, di luar masa h41d itu.
BCPs pada masa yang sama setiap hari boleh membantu mengurangkan. Tetapi apabila anda rasa bimbang atau tidak selesa sakit, berjumpa dengan doktor.

Penambahan berat badan
Walaupun diklasifikasikan sebagai kesan sampingan yang jarang berlaku, sesetengah wanita mengalami berat badan berat badan. Ini biasanya berlaku akibat pengumpulan cecair.

Kesan sampingan ini biasanya tidak bertahan lama dan berat badan boleh kembali normal selepas beberapa ketika menggunakan pil kawalan kelahiran.

G41rah hubun94n suami dan isteri yang enggan
Jika anda mengalami ini, anda boleh mencuba pelbagai jenis pil kawalan kelahiran. Sesetengah wanita boleh dibantu apabila menggunakan pil yang mengandungi h0rm0n andr0g3n.

Jika ia tidak berfungsi, menggantikan kaedah kontraseptif anda.

Perubahan mood yang berlaku secara tiba-tiba
Jika apa-apa lagi memandu ia serta pil kawalan kelahiran yang dianggap sebagai pencetus utama, anda boleh beralih kepada kontrasepsi nonhormonal.

SUMBER: www.artikelviral.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih