Penemuan Hebat: Tubuh Kita Mampu Melawan Sel-sel Kanser Itu Sendiri !!

Penemuan Hebat: Tubuh Kita Mampu Melawan Sel-sel Kanser Itu Sendiri !! ((BACA SELANJUTNYA..)) Menggunakan mini-molekul, kami berjaya mengatasi halangan-halangan untuk mengaktifkan protein jejak, yang membolehkan tubuh untuk melawan tumor itu seolah-olah ia imuniti adalah benar-benar sihat – memberitahu penjagaannya Wafik El-Deiry dari University of Pennsylvania.

Melawan Sel-sel Kanser

Saintis dari University of Pennsylvania yang datang dengan penemuan revolusi yang menunjukkan bahawa badan kita ini dapat mengatasi barah itu sendiri. Para saintis telah diasingkan protein yang dipanggil jejak, yang, menurut mereka, membantu sistem imun untuk menyekat pertumbuhan dan pembangunan tumor di dalam badan. Kerana protein ini merupakan sebahagian daripada sistem imun manusia, ia adalah tidak toksik dan tidak menjejaskan Kesihatan, seperti rawatan kemoterapi atau radiasi.

Tubuh Kita Mampu Melawan Sel-sel Kanser Itu Sendiri

Jika kawasan yang terjejas oleh kanser dirawat dengan jumlah tertentu molekul-molekul TIC10, ia diaktifkan gen untuk jejak protein dan, dengan rawatan konvensional untuk kanser atau tanpa, ia membantu sistem imun untuk melawan sel-sel malignan. Apa yang penting tentang penemuan ini ialah bahawa molekul TIC10 adalah cukup kecil untuk dapat mengatasi halangan darah otak dan salib darah terus ke bahagian terjejas tumor otak, yang itu tidak mungkin sampai sekarang.

-Pada awal kajian ini, kita tidak boleh bayangkan bahawa molekul ini boleh membantu merawat kanser otak, jadi ini benar-benar adalah penemuan yang besar untuk kita – kata Ketua penyelidik, pakar onkologi Wafik El-Deiry dari University of Pennsylvania.

Tubuh Kita Mampu Melawan Sel-sel Kanser Itu Sendiri

Satu lagi aspek positif penemuan ini adalah TIC10 mengaktifkan gen jejak sahaja dalam sel-sel kanser, tetapi juga dalam orang-orang di sekeliling, yang pada pandangan pertama kelihatan lebih sihat.

-Saya berasa sangat terkejut dan kagum dengan apa yang kita berjaya untuk mencapai. Menggunakan mini-molekul, kami berjaya mengatasi halangan-halangan untuk mengaktifkan protein jejak, yang membolehkan tubuh untuk melawan tumor itu seolah-olah kekebalan adalah benar-benar sihat – kata seorang saintis. Tubuh Kita Mampu Melawan Sel-sel Kanser Itu Sendiri

Sumber: http://biljnilijekovi.blogspot.mk/2016/07/veliko-otkrice-ljudsko-tijelo-samo-moze.html

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih