Penglibatan kes Anak Nazri Aziz bunuh Darren! Pendedahan netizen ini buat ramai yang terkejut

Penglibatan kes Anak Nazri Aziz bunuh Darren! Pendedahan netizen ini buat ramai yang terkejut. Sejak pihak pembangkang menang PRU 14 ni, macam-macam cerita yang selama ini disenyapkan, tidak pasti kenapa disenyapkan pada masa itu, telah timbul satu per satu terutamanya kisah hitam yang melibatkan kaum kerabat menteri.

Penglibatan kes Anak Nazri Aziz bunuh Darren! Pendedahan netizen ini buat ramai yang terkejut

‘Dia Lepas Dulu Pun Sebab Anak Menteri’.. Apa kes? Masih ingat kes ini? Rahsia yang sudah lama disimpan ini kiat terbongkar. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Kenapa simpan rahsia adalah satu perkara yang sangat membebankan diri? Sama ada perbuatan rasis dari hari-hari kolej, pengakuan kanak-kanak yang anda berjanji untuk tidak berkongsi dengan pasangan anda atau penyataan hubungan rakan baik anda, dengan pertengahan umur anda mungkin membawa sejumlah rahsia.

Tetapi sama ada anda sedar atau tidak, mereka semakin berat sepanjang masa, terutama yang berair – dan mereka boleh mengancam kesihatan anda.

Apabila anda memilih untuk memegang rahsia, ia sebenarnya akan menjejaskan kesihatan mental anda. Semakin besar rahsia, atau yang lebih berisiko anda melihat perlindungannya, semakin kuat konflik di dalam otak anda, mengakibatkan kecemasan yang lebih tinggi dan kesan melawan atau terbang yang lebih kuat.

Apa-apa pun, rahsia yang telah lama simpan akhirnya akan terbongkar juga lepas pertukaran kerajaan. Semua yang melibatkan kepentingan kerajaan akan disiasat satu demi satu.

‘Dia Lepas Dulu Pun Sebab Anak Menteri’ sebelum ini ketika bapanya Nazri Aziz menjadi Menteri kes ini tutup walaupun didedahkan oleh AMK berikut artikel penuh yang dipetik dari keadilandaily.

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) mendesak siasatan menyeluruh dijalankan berhubung dakwaan terhadap anak menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz bernama Mohamad Nedim, yang terlibat dalam insiden memukul penyelia keselamatan di sebuah kondominium mewah di ibu negara.

Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin menuntut pihak polis melakukan siasatan yang bebas dan adil memandangkan Mohamad Nedim sebelum ini turut dikaitkan dalam satu kes pembunuhan.

“AMK turut difahamkan bahawa Mohamad Nedim juga pernah dikaitkan dengan insiden kematian seorang pemuda bernama Darren Kang di Restoran Uncle Don di Sri Hartamas pada sekitar tahun 2004.

“Pihak polis didesak tegas dalam menjalankan siasatan secara profesional tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak luar dan tidak menutup kes ini seperti mana yang terjadi dalam kes pembunuhan Darren Kang pada 2004, yang turut dikaitkan dengan penglibatan Mohamad Nedim,” kata Shamsul.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid semalam mengesahkan dua laporan polis dibuat dan kes itu diklasifikasikan mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan kerana terlibat dalam pergaduhan.

Sementara itu, NGO Jingga 13 turut menuntut siasatan segera dilakukan memandangkan perlakuan itu dilakukan oleh anak seorang Menteri yang menjaga hal ehwal Undang-Undang di Jabatan Perdana Menteri

“Jingga 13 percaya kepada ketelusan PDRM untuk menyiasat perkara ini dengan lebih telus memandangkan terdapat CCTV yang dilaporkan merakamkan kejadian tersebut.

“Bukti ini harus diselenggarakan dengan penuh integriti demi membuktikan tidak ada perlindungan atau kekebalan undang-undang untuk keluarga Menteri di Malaysia,” kata ketua penyelarasnya, Fariz Musa.

Menurutnya, polis juga didesak untuk menyiasat dakwaan kononnya pengurusan kondominium dikatakan sedang menghadapi tekanan supaya ‘menutup’ kejadian’ itu kerana firma-firma keselamatan bergantung kepada kelulusan kerajaan persekutuan untuk perbaharui lesen operasi mereka.

“Jingga 13 mahu PDRM menyiasat adakah wujud tangan-tangan ghaib untuk mencampuri kerja-kerja penyiasatan dan menekan pihak yang melaporkan demi melindungi kepentingan individu yang bersalah dan membiarkan mangsa pukul tidak dibela,” katanya. – helangmerah.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms: