Raja Salman Bawa 506 Tan Kargo Ke Indonesia

Raja Salman Bawa 506 Tan Kargo Ke Indonesia – LAWATAN pemerintah Arab Saudi, RajaSalman bin Abdulaziz al-Saud ke beberapa negara Asia ternyata membawa makna besar buat negara Islam di rantau ini terutamanya Malaysia dan Indonesia. Namun lebih menarik perhatian, Raja Salman dilaporkan membawa 506 tan bagasi sepanjang lawatannya selama sembilan hari di rantau tersebut.

Beliau mengakhiri lawatannya selama tiga hari ke Malaysia pada Rabu dan akan menuju ke Indonesia sebagai destinasi berikutnya.

raja salman

Raja Salman Bawa 506 Tan Kargo Ke Indonesia

Menurut laporan portal MailOnline, antara kargo yang dibawa Raja Arab Saudi sepanjang misi diplomatiknya itu termasuk dua buah limousin Mercedes-Benz s600 dan sepasang tangga bergerak.

Raja Salman Bawa 506 Tan Kargo Ke Indonesia

 

Lawatannya itu melibatkan seramai 620 orang serta 800 delegasi termasuk menteri dan 25 putera.

Syarikat kargo Indonesia, Jasa Angakasa Semesta (JAS) ditugaskan untuk mengendalikan kargo dari Arab Saudi itu dan mengerahkan 572 staf bagi memikul tugas berkenaan.

Pengarah syarikat berkenaan, Adji Gunawan memberitahu agensi berita Antara, sebanyak 63 ton kargo akan dihantar di Lapangan Terbang Halim Perdanakusuma di Jakarta Timur dan bakinya dihantar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai di Denpasar, Bali.

Raja Salman Bawa 506 Tan Kargo Ke Indonesia

“Kami dilantik secara rasmi untuk mengendalikan kesemua kargo yang dibawa oleh pesawat Raja Arab Saudi,” katanya.

Lawatan Raja Salman ke Indonesia merupakan yang pertama dalam tempoh 46 tahun dan kebiasaannya kunjungan beliau dibayangi dengan kemewahan. – mStar

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

No Responses

  1. Anonymous