Sauerkraut Recipe : Senjata Rahsia Terhadap Lemak, Kanser dan Penyakit Jantung !!

Sauerkraut Recipe : Senjata Rahsia Terhadap Lemak, Kanser dan Penyakit Jantung !! Sebagai apa-apa makanan bertapai, sauerkraut mempunyai manfaat kesihatan menakjubkan dan boleh kekal segar untuk tempoh yang lebih lama, berbanding dengan sayur-sayuran mentah.

 Sauerkraut Recipe

Manfaat kesihatan menakjubkan dari sauerkraut recipe:

Meningkatkan penghadaman:

Kubis adalah sumber yang baik serat, yang amat penting untuk kesihatan sistem penghadaman. Ia membantu dengan sembelit, fungsi usus yang lebih baik dan mengelakkan kekejangan dan perut kembung. Penggunaan yang kerap sauerkraut menghalang kewujudan penyakit-penyakit serius seperti kanser kolon dan perut.

Meningkatkan tenaga:

Kandungan iron yang tinggi meningkatkan tenaga, peredaran darah dan metabolisma. Ia juga mencegah anemia dan membantu dengan keletihan dan sakit kepala.

Menguatkan sistem imun:

Sauerkraut recipe ini penuh dengan vitamin c, yang merupakan salah satu terbesar penggalak sistem imun. Amaun yang tinggi vitamin c memainkan peranan penting dalam menyokong penjanaan semula sel-sel, penghasilan sel darah putih dan pembentukan kolagen (salah satu komponen utama hampir setiap organ).

Tulang-tulang yang kuat:

Sauerkraut recipe adalah kaya dengan vitamin K, kekuatan tulang jem yang mencipta protein yang mengawal mineralization tulang. Vitamin K juga menghalang osteoporosis.

Ia mengurangkan keradangan:

Sauerkraut mengandungi antioksidan, yang dikenali sebagai ejen-ejen anti-radang. Penggunaan yang kerap sauerkraut mengurangkan sakit di mana-mana bahagian badan yang radang.

Menghalang Kanser:

Menurut beberapa kajian, antioksidan yang kuat di dalam sauerkraut memusnahkan radikal bebas yang penting dalam pembentukan sel-sel kanser.

Meningkatkan kesihatan jantung:

Kandungan serat yang tinggi dalam sauerkraut juga adalah baik untuk kesihatan jantung. Gentian untuk mengelakkan kesan negatif kolesterol dalam arteri dan salur darah, yang sangat penting dalam pencegahan penyakit kardiovaskular.

Memperbaiki penglihatan dan kulit yang sihat:

Vitamin A adalah baik untuk kesihatan penglihatan dan kulit. Jumlah vitamin yang sedang membantu sauerkraut mengurangkan pembentukan katarak dan degenerasi makular. Di samping itu, ia juga mengurangkan kemerahan dan kedutan.

Sumber: http://www.zivjeti-zdravo.com/evo-na-koji-nacin-kupus-moze-biti-vase-tajno-oruzje-protiv-masnoce-raka-i-bolesti-srca/

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih