Khasiat Bawang Putih Mampu Melawan 14 Kanser dan 13 Jenis Jangkitan

Khasiat Bawang Putih Mampu Melawan 14 Kanser dan 13 Jenis Jangkitan. Sungguh Menakjubkan Ternyata Bawang Putih, Mampu Melawan 14 Kanser dan 13 Jenis Jangkitan !! Di Asia, bawang ini banyak digunakan sebagai bumbu masakan. Namun sebenarnya, faedah bawang ini jauh lebih banyak dari itu. Sejak 7. 000 th. yang lalu, bahan masakan di dapur ini sudah digunakan untuk bahan perubatan. Tidak cuma di Asia, type tanaman umbi-umbian ini juga di kenal di Afrika, Eropah serta Mesir purba sebagai kombinasi masakan ataupun rawatan.

Khasiat Bawang Putih

Khasiat Bawang Putih Mampu Melawan 14 Kanser dan 13 Jenis Jangkitan

Bawang putih mempunyai faedah besar untuk kesihatan. Ia juga boleh jadi antibiotik semulajadi didalam tubuh manusia. Selain sebagai antibiotik, disamping boleh membunuh 14 jenis kanser dan 13 jangkitan. Berikut di antaranya.

Jangkitan Klebsiella

  • Methicillin Tahan Staphylococcus aureus (MRSA)
  • Mikotoksin berkenaan aflatoxicosis
  • Thrush (cendawan berlebihan di rongga mulut)
  • Candida (jangkitan yis)
  • Jangkitan Helicobacter Pylori
  • Mycobacterium Tuberculosis
  • Pseudomonas Aerigonisma (termasuk juga strain yang resistan kepada ubat)
  • Jangkitan Vibrio
  • Jangkitan HIV-1
  • Kumpulan jangkitan Streptococcus B

Jangkitan virus (Herpes Simplex 1 serta 2, parainfluenza virus type 3, virus vaccinia, stomatitis vesikular serta rhinovirus manusia type 2) Jangkitan Cytomegalovirus.Hippocrates menyampaikan, bawang putih dapat juga mengubati dan merawat kanser.

Melalui cara, kita mengambil 5-6 ulas bawang yang sudah dihancurkan setiap hari. Setelah dihancurkan, biarkan hingga 15 minit atau lebih untuk menghasilkan enzim allinase.Enzim itu akan membuahkan sebatian anti-cendawan serta anti-kanser. Anda boleh mengambilnya dalam keadaan mentah atau dimasak dengan mencampurkannya dalam sandwich atau makanan lain.

Ada sekitar 4. 245 kajian yang mempelajari perihal bawang putih yang disenaraikan dalam pangkalan data biometrik MEDLINE, serta data yang diterbitkan menyatakan bahawa ia sangat penting dalam mencegah serta menyembuhkan lebih daripada 150 keadaan kesihatan, seperti kanser, kencing manis, jangkitan penumpukan plak di arteri, rusaknya DNA serta keracunan merkuri.

Selain itu, bawang putih juga berperanan besar dalam mencegah serta menyembuhkan penyakit jantung serta kanser.

Jadi, mulai saat ini, belajarlah untuk beralih mengambil bahan atau ubat-ubatan semula jadi untuk meningkatkan kesihatan anda, kerana bahan-bahan alami telah terbukti berkesan serta selamat untuk tubuh anda.

Sumber: Health Tips World

Khasiat Bawang Putih Mampu Melawan 14 Kanser dan 13 Jenis Jangkitan

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih