Biji Selasih Sangat Berkesan Atasi Kadar Gula Darah

Sending
User Review
3 (4 votes)

BIJI SELASIH SANGAT BERKESAN ATASI KADAR GULA DARAH… INILAH CARA PENGGUNAANNYA… Biasanya biji selasih yang telah direndam di dalam air mudah diperolehi di pasaran tradisional atau pasar raya, harga juga agak murah, hanya perlu membelanjakan wang RM1.00 setiap pek. biji selasih pas digabungkan / diproses minuman supaya segar semasa puasa, sebagai tambahan kepada rasa tidak selesa, banyak ciri-ciri juga.

BIJI SELASIH SANGAT BERKESAN ATASI KADAR GULA DARAH

BIJI SELASIH SANGAT BERKESAN ATASI KADAR GULA DARAH

Pada asasnya, manfaat biji selasih, terutamanya untuk kesihatan badan kita, dapat dijelaskan berikut:

1) Sebagai ubat herba

Biji selasih digunakan secara meluas untuk gabungan beberapa jenis hidangan seperti jus, buah-buahan campuran ais / ais, puding atau agar-agar.

Biji selasih dalam perkara ini mengandungi banyak nutrien pekat seperti karbohidrat, vitamin, mineral, lemak dan serat untuk penggunaan yang sangat baik sebagai pelega masalah pencernaan herba, sakit tekak, sembelit dan cirit-birit.

2) Mengawal tahap gula dalam darah

Bertindak untuk mengawal gula dalam darah tinggi di kalangan mereka yang membangunkan diabetes jenis 2. Menurut beberapa kajian perubatan, biji selasih boleh membantu melindungi kandungan gula dalam darah sentiasa stabil.

BIJI SELASIH SANGAT BERKESAN ATASI KADAR GULA DARAH

3) Membantu kebuluran

Biji selasih Sangat bagus diberikan kepada mereka yang telah melakukan diet kerana sebahagian untuk membantu menjaga kelaparan.

4) Membantu insomnia

Avail biji selasih baik untuk mengurangkan kebimbangan atau insomnia. Bagi mereka yang mengalami kegelisahan sangat berlebihan atau insomnia, sangat baik dengan cara kerap memakan kebanyakan biji selasih atau makanan / minuman mempunyai benih bahan selasih asas. Kerana benih selasih mempunyai menenangkan.

5) Satu lagi biji selasih manfaat

Sementara itu biji selasih antara lain menurut beberapa kajian perubatan, yang boleh merangsang penyerapan, meningkatkan aliran darah, melegakan sawan pesakit, demam, sebagai pembersih toksin dan meningkatkan daya tahan.

BIJI SELASIH SANGAT BERKESAN ATASI KADAR GULA DARAH

Memakai biji selasih sebagai Herba

Biji selasih langkah Pengguna sebagai herba penyembuhan yang adalah seperti berikut:

1. Untuk mengatasi gastrik, menyediakan 5 biji g selasih dan kemudian direbus dengan 200 cc suhu air, campurkan dengan 1 sudu makan madu asli. Minum obat apabila suam, adakah kerap 2 kali sehari, pagi dan petang.

2. Sebagai herba kecantikan, biji selasih tumbuklah sehingga sebati, tuangkan air panas sederhana. Gaul rata untuk membentuk pes, biarkan sejuk. Pakai sebagai scrub pada muka dan leher, lakukan salah satu selang sehari adalah menghampiri mandi petang.

3. Untuk sakit gigi, mengambil 10 gram biji selasih, bunga cengkih 4 biji direbus bersama dengan air mendidih seperti yang diperlukan. Kemudian minum air apabila suam dalam tempoh penyakit untuk sembuh dengan sempurna.

4. Sebagai ubat pelali, anda sering mengalami ketakutan, kebimbangan adalah emosi terlalu berlebihan dan mudah, Selasi benih boleh membuat benih sedatif, langkah 5 g selasih dibancuh dengan 200 cc air. Dan minum apabila panas, boleh digabungkan dengan campuran madu dan jus lemon.

SUMBER: www.pusat-informasii.blogspot.co.id

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms:

7 Comments

  1. Rosalind Bumpin
    • Noriani Othman
  2. Nor
  3. pn yatie
  4. Coach eita
  5. md shah bin abd rashid
  6. Dzulkifli