Wahai Isteri Baca Ni, Ajaklah Suami Anda Berhubung4n 3 Kali Seminggu… Ini Manfaatnya !!

Wahai Isteri Baca Ni, Ajaklah Suami Anda Berhubung4n 3 Kali Seminggu… Ini Manfaatnya !!

Sebuah kajian mendedahkan bahawa berh * bung4n Suami Isteri tiga kali seminggu dapat membantu orang mengamankan kerjaya di tempat kerja. Anda tentu terkejut apabila membacanya, bukan? Anda pasti ingin bertanya-tanya apa hubungan antara s3ks dan pekerjaan?

info.mydebat

Sebuah kajian yang dilakukan oleh Anglia Ruskin University mendapati bahawa orang yang berh * bung4n Suami Isteri 2-3 kali seminggu digaji 4.5 kali lebih tinggi daripada mereka yang kurang aktif secara s3ksu4l.

Kajian yang dilakukan di Inggeris ini menggunakan data dari 7,500 pekerja asal Yunani. Pemimpin kajian, Dr Nick Drydakis,

mengatakan kepada Metro.co.uk (20/4): Teori Hierarki Keperluan Maslow mendakwa bahawa individu yang lebih bahagia dan pu4s pada hidupnya, menjadi lebih produktif dan berjaya dalam pekerjaan, yang diterjemahkan dengan upah yang lebih tinggi. ”

Kajian ini menyimpulkan seseorang perlu untuk dicintai dan mencintai, baik secara s3ksu4l atau non-s3ksu4l oleh orang lain. Dr Nick menambah bahawa bila tidak adanya unsur-unsur itu, seseorang mungkin jadi lebih terdedah terhadap kesepian, kebimbangan sosial dan kemurungan – semua faktor yang boleh mempengaruhi kerjaya seseorang.

Semoga bermanfaat, jangan lupa kongsikan info ini kepada rakan yang lain ya ….

Sumber: redaksisembilan.blogspot.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih