INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU ((SEBARKAN))

WOW MENGEJUTKAN !! INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU ((SEBARKAN)) Kebanyakan orang bila makan buah tembikai langsung membuang kulitnya, Walau sebenarnya kulittembikai mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Disamping itu, kulittembikai dapat diolah menjadi santapan yang lazat.

INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU

INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU

Manfaat kulittembikai iaitu untuk kecantikan kulit. Kulittembikaidi ketahui luas mempunyai kandungan likopen yang sangat bermanfaat dalam rawatan kulityang berjerawat.

Selain itu Lycopene juga adalah sejenis antioksidan, sama dengan yang ada pada limau yang boleh memberikan rawatan pada sel kulit sehingga kulittampak bersih alami.

Kulit tembikaijuga mempunyai khasiat untuk kesihatan. Salah satunya yaitu memperlancar aliran darah yang boleh menghalang masalah pada fungsi kardiovaskular seperti tanda-tanda penyakit jantung. Selain itu kulittembikaidapat juga menangani gejala hipertensi, mengatasi jangkitan pundi kencing sehingga mengatasi gejala anemia.

Untuk memperoleh khasiat yang luar biasa ini, anda boleh memproses kulit tembikai menjadi pelbagai makanan mulai dari kari, tumis, sampai manisan.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms: