“Yang Penting Dia Tak Ganggu Isteri Orang” – Kata Ayah Sufie

Yang Penting Dia Tak Ganggu Isteri Orang” – Kata Ayah Sufie

KUALA PENYU – Bapa kepada pengantin lelaki yang berusia 18 tahun berkahwin dengan seorang ibu tunggal berusia 42 tahun, tidak menghalang hubungan mereka berdua, lapor Harian Metro.

“Mereka sudah cukup matang untuk membuat keputusan sendiri termasuk berkahwin,” kata Alin @ Matalin Utam, 52, bapa kepada pengantin lelaki, Mohd Sufie, 18, yang berkahwin dengan Dayang Sopiah Gusti, 42, ibu tunggal beranak lima di Masjid Daerah Beaufort, Selasa lalu.

[BACA: Remaja Lelaki 18 Tahun Ini Nikah Pasangan 42 Tahun]

“Apa yang penting, Sufie tidak menganggu isteri atau milik orang lain. Mereka mahu meneruskan hubungan dengan cara halal di sisi Islam. Saya tidak mempunyai masalah dan menganggap Sopiah adalah jodoh yang ditetapkan Allah untuk Sufie.

“Awalnya saya terkejut apabila dimaklumkan Sufie bahawa dia memilih Sopiah sebagai teman hidup. Namun kami tidak mempunyai masalah kerana usia bukan penghalang.

“Saya sendiri sempat menasihatkan Suffie untuk menjadi seorang suami yang bertanggungjawab kerana dia bukan hanya isteri sebagai tanggungjawab, tetapi juga terhadap 5 anak tirinya,” katanya.

Gambar Sufie dan Sopiah telah tersebar di media sosial sejak semalam, mencetuskan pelbagai reaksi netizen. Bagaimanapun, ramai yang mendoakan pasangan ini kekal bahagia meskipun jarak umur yang terlalu jauh. – PIXEL MEDIA

 

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih